Online ügyvédi tanácsadás

Változik a világ.

15-20 évvel ezelőtt még személyesen álltunk sorba a földhivatalnál, ha szükségünk volt egy tulajdoni lapra, amit ma néhány perc alatt, a nap bármely órájában be tudunk szerezni. Online. Interneten keresztül tanulunk nyelvet, a világ bármely részén élő pszichológusa lehet Skype-on a terapeutánk, és felsorolni is képtelenség azokat a lehetőségeket, amikor ügyeinket online intézzük.

Az ügyvédi működés eleve feltételezi, hogy naprakészek vagyunk az elektronikus cégeljárásban, ügyfélkapun, cégkapun keresztül pereskedünk, kör-e-mail-ezünk, konferencia beszélgetéseket folytatunk ügyfelekkel és kollégákkal. Az online, Skype-on történő ügyvédi tanácsadás, konzultáció ma már teljesen elfogadott és megszokott, ezért úgy érzem, eljött az ideje annak, hogy magam is csatlakozzak az ügyfelek számára feltétlenül időmegtakarítással járó online szolgáltatást nyújtó kollégák  köréhez.

  1. július 1. napjától kezdődően Skype-on történő ügyvédi tanácsadást és konzultációt vállalok, előzetes egyeztetés szerint, alkalmanként 30 vagy 60 perces időtartamban.

A SKYPE-on történő ONLINE tanácsadás közvetlen és személyes kommunikáció. A  tanácsadás pontosan úgy zajlik, mint az ügyféllel való személyes találkozás az ügyvédi irodában.

Több évtizedes szakmai tapasztalat birtokában bizonyos vagyok abban, hogy az Ügyfél által elmondottak alapján azonnal meg tudom állapítani, hogy milyen jellegű jogi problémáról van szó, és hogy az ügy adott stádiumához képest milyen irányú ügyvédi tevékenységet kellene kifejteni. A tanácsadás ideje alatt az ügyfél közvetlenül megküldheti azokat az iratokat, amelyekre az ügy megítélése szempontjából feltétlenül szükség van, mely iratok tartalmát  – kivéve ha nagy terjedelmű irat anyagról van szó, melynek megismerése hosszabb tanulmányozást igényel – akár a beszélgetés ideje alatt véleményezni tudom.

Én készen állok, a meglévő és leendő ügyfeleim számára pedig feltétlenül javaslom, hogy spórolják meg az ügyvédi iroda felkeresésével kapcsolatban felmerülő oda-vissza utazáshoz szükséges időt, és próbálják ki a SKYPE-os tanácsadást.