Üdvözlöm a szakmai oldalamon!

Dr. Barna Gabriella ügyvéd vagyok, üdvözlöm a szakmai oldalamon!

Sok évtizeddel ezelőtt, cum laude minősítéssel végeztem a Szegedi József Attila Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán. Iskolai tanulmányaim befejezését követően a BAZ Megyei Ügyvédi Kamara alkalmazásában álltam, és vidéki ügyvédjelöltként szereztem meg az ügyvédi szakvizsgát.

A rendszerváltásig a Sátoraljaújhelyi Ügyvédi Munkaközösség tagjaként dolgoztam, majd egyéni ügyvéd lettem és jelenleg is ebben a formában fejtem ki ügyvédi tevékenységemet. Nyolc évvel ezelőtt helyeztem át a székhelyemet Budapestre.

Irodám a 1137 Budapest, Pozsonyi út 53-55. szám alatt található.

Szerencsés embernek tartom magam, mert a mai napig szeretem a szakmámat.

Kisvárosi ügyvédként, a büntető jogon kívül, gyakorlatilag a polgári jog valamennyi területével foglalkoztam. Több ezer peres ügyben láttam el jogi képviseletet, és megtippelni is nehéz azoknak a peren kívüli jogügyleteknek a számát, amelyeknek a létrehozásában részt vettem.

Elsősorban magán ügyfelekkel foglalkozom, maguk az emberek, az emberi problémák vonzanak. Nem félek a „harctól”, a tárgyalóteremben történő megmérettetéstől, bizonyos vagyok azonban abban, hogy a jogvitákat meg kell próbálni peren kívül elrendezni, és csak végszükség helyzetben szabad bírósághoz fordulni. Egyezségpárti ügyvéd vagyok. Hiszem, hogy megfelelő szakmai felkészültséggel és tapasztalattal, józan ésszel és némi empátiával, akár reménytelennek tűnő helyzetekben is meg lehet óvni az ügyfeleket az időt, idegrendszert és pénztárcát felemésztő pereskedéstől.

A polgári jog minden területével foglalkozom! Különösen nagy gyakorlattal rendelkezem a házassági és házassági vagyonjogi, a tulajdonjogi, öröklési jogi és kártérítési ügyekben, az ingatlan tulajdonjogával kapcsolatos peres és peren kívüli ügyekben, valamint – társasági szakjogász lévén – a társasági jog terén. Az ilyen jellegű ügyekben komplett, szakszerű és gyors ügyintézést tudok vállalni. Számomra minden ügy, minden ügyfél fontos. Empatikus vagyok, nem gépiesen intézem az ügyeket. A legkisebb ügy súlyát is képes vagyok átérezni, azonnal átlátom hogy mi, miért fontos az ügyfél számára.

Ha úgy érzi, hogy segítségére lehetek jogi problémája megoldásában, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot!